Østmøn Lokalråds Blog

Østmøn Lokalråds Blog

Forslag og ideer

Forslag og ideerPosted by Annette Guldberg Sun, February 24, 2013 19:35:09
Har du forslag eller ideer af interesse for Østmøn, kan de skrives her - klik på "Kommentarer" for at skrive:


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Djon Lind Andersen Sun, August 20, 2017 17:24:17

Vi har købt hus på Østmøn for snart 3 år siden og tilbringer meget tid hernede, selv om vi ikke er flyttet permanent til Møn. Vi betragter os selv som tilflyttere og savner egentlig et netværk for andre i samme situation. Vi har allerede mange bekendte blandt de 'indfødte', men tænker at der alligevel er ting som tilflyttere kan være fælles om. Vi er bekendte med jeres 'ambassadører' og tænker at I måske kan hjælpe med en indledende kontakt til 'de nye' hvis vi selv starter et netværk for tilflyttere? Vi tænker også at lokalrådet må være interesseret i at tiltrække nye tilflyttere - uanset om det er unge energiske og kreative folk eller lidt ældre ressourcestærke 'flexbolig'-folk, som køber hus og istandsætter det med henblik på en senere pensionist tilværelse på Møn (som os selv :) Det virker oplagt også at have den slags ambassadører, som kan fortælle og give gode råd til interesserede måske-tilflyttere... I den sammenhæng er det trist at se at flere af opslagene på Østmøns Lokalråds hjemmeside ikke har været opdateret i flere år, - det giver indtryk af at det er gået i stå (selv om vi selv godt ved at der er liv) - så hellere kun have de få aktive ting på hjemmesiden. Med venlig hilsen Djon Lind Andersen Djolinand@gmail.com

Posted by Margareta Dahlström Thu, October 24, 2013 08:23:47

Vedr. internet/fibernet/mobil
Hej!
Tak for godt borgermøde/generalforsamling igår 23/10. Jeg kom lidt sent pga politikermøde på Stensved skole. Så jeg ved ikke helt hvad der nåede at blive sagt om fibernet osv., men jeg brændte inde med noget som jeg så kommer med hér.
Det der satte mig igang var en replik ved det aller første valgmøde jeg var til på Kalvehave Skole, fra en mand fra Vestmøn, hvor de i sidste øjeblik var blevet frarådet fibernet "fordi udviklingen går henimod satellit", som i mange år allerede er brugt udenlands, i forsvaret osv. Hvilket satte mig igang med at scanne nettet for hvad der rører sig og giver mening.. Jeg giver lige et link til Borgerlistens hjemmeside, hvor jeg har sammenfattet, men kort fortalt handler det om at vi skal spille på flere tangenter, gå i dialog med flere aktører: TDC, mobilselskaberne, Christiansborg m.fl. Fremtiden er ikke kun fibernet. Dels er det for dyrt især helt i yderområderne, og dels går VI og især vores GÆSTER (=turister) i stigende grad over til mobile enheder som smartphones og iPads. Dvs mobilnettet skal have meget høj prioritet. Sidste brik i "internet til alle" er via satellit / parabolantenne. Jeg mener personligt, at her burde kommunen lave en lille "task force", det er ikke lokalområderne, der hver for sig skal slås med opgaven.
Link til det opslag på Borgerlistens hjemmeside, hvor emnet "internet og telefoni" er behandlet: http://lyttilborgerne.dk/internet-og-telefoni/
Med venlig hilsen
Margareta Dahlström
Liselundvej 4 B
40265481
kontakt@fyravindar.dk
Kandidat til Kommunalvalget for Borgerlisten